Жылу қаупі: тромбоз және қанның қоюлану қаупі

Біз ыстық кезінде ағзадағы терлеудің салдарынан су-тұз балансы бұзылады деп жаздық, сондықтан сізге суды көбірек ішуге кеңес береміз. Ыстықтың қауіптілігі тек дегидратация мен тұздардың жоғалуында ғана емес, сонымен қатар қанның қоюлануында. Қою қан тезірек коагуляцияланады.

Сізге құрамында тұзы бар аз минералданған суды ішуге кеңес береміз, себебі ол термен жоғалған тұзды толықтырады. Бұл дененің электролиттік тепе-теңдігін, яғни калий мен магнийді сақтайды. Бұл әсіресе артериялық гипертензиясы, қант диабеті, жүрек жеткіліксіздігі бар емделушілер үшін, ми инсульті мен жүрек ырғағының бұзылу қаупі жоғары емделушілер үшін өте маңызды.

Айтпақшы, алкоголь мен темекі шегуден бас тартқан дұрыс. Олар тромбоз қаупін арттырады.